Hibrid szerviz

Hibrid szerviz szolgáltatásunk

A VerdaVizsga hibrid szerviz munkatársaiként a hagyományos meghajtású gépkocsik mellett már hibrid autók javításával is foglalkozunk. Korszerű berendezéseink segítségével vállaljuk hibrid rendszerek ellenőrzését, javítását. Kiemelt figyelmet fordítunk az akkumulátorra, annak megbontással járó karbantartását, tisztítását és revízióját elvégezzük. Szolgáltatásaink közé tartozik a hűtők közötti vegyszeres tisztítás és salakmentesítés is.

A hibrid rendszert érintő szervizek a VerdaVizsgánál

Hibrid Start Akku Csomag

A gépkocsi HV akkumulátorának megbontással járó karbantartása, tisztítása és revíziója.

A karbantartás során az akkumulátor cellái bevizsgálásra és egyesével kimérésre kerülnek. (Mit jelent az esetlegesen felmerülő anyagköltség: a cellákat összekötő speciális rézlemez cseréjét, vagy cella meghibásodást, cella javítás)

Hibrid Pro Csomag

Tartalmazza a Hibrid Start Akku Pack szolgáltatást, valamint a hűtők közötti vegyszeres tisztítást és salakmentesítést.

Mi a hibrid autó?

Azokat a járműveket nevezzük hibridnek, amelyekben a hajtóenergiát két eltérő elven működő erőforrás szolgáltatja.

Fellelhetőek gáz hibrid autók is, de szélesebb körben elterjedtebbek az elektromos hibridautók.
Ez utóbbiakban egyszerre találunk belső égésű motort és villanymotort.

Hibrid mechanikai szerviz a VerdaVizsgánál képekben

EGR, fojtószelep és szívósor tisztítás, karbantartás.

Vajon több törődést igényel a hibrid autó?

A hibrid autók jórészt megbízhatóságuknak köszönhetik népszerűségüket, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem igényelnek törődést. Ezek a járművek is belső égésű motorral rendelkeznek, így szükség van olajcserére, akárcsak a más típusú autók esetében. A szakemberek leginkább 0W-20-as motorolajat ajánlanak a hibrid autókba, emellett megfelelő lehet a 5W-30-as motorolaj is.
Az időszakos olajcserét 15 ezer kilométerenként (vagy 2 évente) szükséges megtenni.

Az olajcsere mellett a hibrid szerviz során ugyanazokat az alkatrészeket kell átnézni, mint a más típusú autók esetén: gyertyák, légszűrő, fékek. Jó hír azonban, hogy a hibrid autók fékbetétei és féktárcsái strapabíróbbak, mint a hagyományos járművekbe szerelt rendszerek, ezért azok cseréjére is ritkábban kell sort keríteni. Ez azért is kiemelkedő fontosságú, mivel az akkumulátort ezekben a kocsikban (normál hibridek esetében) – a motor mellett – a regeneratív fékrendszer tölti vissza.

No, és az árnyoldal? A hagyományos autókhoz képest fokozott törődést igényel az akkumulátor átvizsgálása és javítása. Egy új hibrid autó esetében érdemes ötévente átnézetni a szervizzel, használt jármű esetében pedig ennél sűrűbben, akár kétévente.

woman taking something from the car, while electric car is charging at public charging station. zero emission vehicle

Megéri a hibrid autó?

A hibrid autókban a belső égésű motor mellett elektromos hajtáslánc is található, s mivel ezek – jó esetben – felváltva működnek, azok lassabb kopását idézi elő, szemben azzal, amikor egyedül a belső égésű motor dolgozik. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy összességében megéri a hibrid autó, és semmivel sem rizikósabb egy ilyen járművet választani, mint hagyományos társát.

Azt azonban egyáltalán nem jelenti ez, hogy az autót ritkábban kellene látnia a szerviz munkatársainak. Ezeknél a járműveknél éppúgy szükség van az időszakos karbantartásra, mint más típus esetében, de a meghibásodás esélye kisebb, az élettartam pedig hosszabb lehet.

Kis szerviz

(15000km-ként vagy évente): időszakos olaj- és szűrőcsere. Munkadíj: 9.990,-Ft  + alkatrész

Köztes szerviz

(30000km-ként vagy 2 év)kis szerviz + fékfolyadék csere Munkadíj: 29.990,- Ft + alkatrész

Nagy szerviz

(90000km-ként) : köztes szerviz + hajtóműolaj csere + gyertyacsere + fagyállócsere. Nagy szerviz munkadíj ára: autótípustól függ, kérjen ajánlatot autójához!

Hibrid szerviz árak


Minden autó esetében meghatározza a szervizelési költségeket, hogy mi az, ami elromlott, melyik alkatrész cseréjére van szükség. Nincs ez másként a hibrid autó esetében sem.

Amennyiben az autó hagyományos hajtáslánca körül jelentkezik probléma, a költség hasonlóképpen alakul hibrid és nem hibrid autók esetében. Más a helyzet a hibrid rendszert érintő kérdésekben.

A hibrid szerviz árak meghatározása attól is függ, hogy milyen és mekkora az akkumulátor az autóban, valamint a komplett akkumulátor vagy egy-egy MODUL cseréjére van-e szükség.

business man standing near charging electric car or ev car and using tablet in the street.

Hibrid akkumulátor javítás

Sok tévhit KERING a hibrid autók akkumulátorával kapcsolatban, azonban E tévhitekkel ellentétben a hibrid autókban található akkumulátor nagy része javítható.

Az akkumulátor meghibásodásai az esetek többségében nem igénylik a teljes akkumulátor pakk cseréjét, a hibrid akkumulátor javítás során elegendő csupán a megfelelő javítási feladatokat elvégezni.

electric cars in charging station.

Hibrid szerviz Budapest területén?

Amikor egy hagyományos autónál problémák merülnek fel, a hozzáértő szakemberek máris gurulnak a jármű alá, hogy feltérképezzék a probléma forrását. A hibrid szerviz során azonban ez nem pont így alakul.

A hibrid autók felépítése jóval bonyolultabb, mint a csak belső égésű motorral rendelkezőké, így a diagnosztika is komoly szakértelmet, felkészültséget, az erre alkalmas műszerek rutinos kezelését igényli.

A VerdaVizsga hibrid szerviz Budapest területén nyújt megoldást a hibrid autó tulajdonosok problémáira. Ugyanakkor megjegyezni kívánjuk , hogy a fent leírtak jellemzően a TOYOTA hibrid rendszerére igazak, egyéb más autómárkák esetében a fent körülírt megállapítások változhatnak, illetve további pontosítást igényelhetnek.

Hibrid autó karbantartás tippek


 • Tartsd be az olajcsere szabályait az időtartamot és az olaj minőségét illetően.
 • Végezd el a levegőszűrő és utastér/pollenszűrő cseréjét a szennyezés mértékének függvényében. Érdemes gyári légszűrőt használni.
 • Ne hanyagold el a gyújtógyertyák cseréjét. Ez 90 000 km megtételét követően javasolt.
 • Hosszabb ideig tartó állás után (több hónap) érdemes kondicionáló töltést végezni az élettartam meghosszabbítása érdekében.
 • Vizsgáltasd meg a hűtésért felelős rendszert körülbelül 5 évente.
 • Cseréltesd a fékfolyadékot 30.000 megtett kilométer után.
 • Ne feledkezz meg a hűtő- és inverter folyadék cseréjéről 150.000 km megtetelét követően.
 • A fékpor féknyeregből, keréktárcsa belső feléből történő kimosásával könnyedén tisztán tarthatod hibrid autódat.
 • A hibrid autó élettartamát tovább növelheted, ha annak lakkozására, fényezésére is figyelsz, amely így jobban ellenáll a napsütés káros hatásának és tovább megőrzi eredeti színét. (ajánlott évente 3-5 alkalommal waxolni).
 • Időnként végezz vagy végeztess alvázmosást, amely jelentősen lassítja a rozsda kialakulását.
 • A motormosást nem kell évente megejteni, elég 2-4 évente sort keríteni rá. A gyors száradás érdekében érdemes ezt nyáron végezni.
 • Védd a műszerfalat, évente néhány alkalommal töröld át ápolószerrel, amely így jobban ellenáll az UV sugárzásnak.

Preferált autómárkák

toyota logo
lexus logopng

Preferált modellek: Prius, Prius+, Camry, Auris, Yaris, Rav4, CH-R, Highlander, Lexus ct200h, Lexus RX400 és 450
További Lexus modellek esetében előzetes egyeztetést alapján tudunk árajánlatot készíteni.